søndag 13. april 2014

Tenk om det går... an å bruke Fiskars i Big Shot

Da jeg kjøpte Big Shot maskinen min spurte jeg om det var mulig å bruke Fiskars Texture Plates til embossing. "Nei" var svaret, "men de fleste andre dies og embossing foldere passer". Siden har jeg tenkt at beskjeden jeg fikk i butikken må være feil. Så lenge platene ikke er for brede for maskinen burde det da fungere, bare man bygger en passe tykk "sandwich"?


Tenk om det går, sier alltid en god venninne. Jeg bestemte meg for å prøve. Fiskars-platene er litt tynnere enn Sizzix Texturz Impression pad, men tykkere enn vanlige embossingfoldere og dies. Første forsøk ble derfor:
  1. Solo Platform (uten solo shim)
  2. Solo Thin Die Adapter
  3. Fiskars Texture Plate
  4. Bazzil papir
  5. Texturz Silicone Rubber Mat
  6. Blank kutteplate

Planen var å "føle" litt på hvor tung sveiva var i forhold til "sandwicher" jeg vet at fungerer. Både for å unngå å skade maskinen og for å finne riktig "sandwich". Det var litt overraskende at det kjentes greit ut på første forsøk :-)


Embossingen ble litt grunn, men sporene i Fiskars plater er ikke spesielt dype så antagelig er dette slik det skal være. Uansett er konklusjonen at det slett ikke er nødvendig å legge Fiskars plater på loftet, de fungerer helt fint i Big Shot og antagelig i andre tilsvarende maskiner også. Fiskars opprinnelige embossingverktøy, som man brukte til å "gni" over arket mens det var plassert over plata, kan man imidlertid spare musearmen for!


Det embossede papiret brukte jeg til et kort med et bilde jeg tok i Jotunheimen i fjor sommer. Bildet lokker frem minner om en fantastisk fjelltur. Tag'en er laget i PSE.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar