søndag 11. juni 2017

Konfirmasjonskort - En lommebok "full" av penger

Dette er ett av fire konfirmasjonskort laget i år. Denne gangen ville jeg gjerne lage noe som lignet en lommebok. Kortet er tydelig inspirert av et flott kort jeg fant på bloggen Unnis papirhobby. Særlig ideen med et "ID-kort" likte jeg godt.Bokstavene i navnet er stanset ut med QuicKutz Studio. Mønsterpanelene på innsiden er stanset ut med en die som gir en falsk søm langs ytterkantene.

Lommeboken lukkes med en magnet.
 "ID-kortet" er laget i PSE og skrevet ut på et litt stivt hvitt ark. Lommen "ID-kortet" ligger i er en utstanset rektangel med falsk søm der midten er skåret ut for hånd. Denne "rammen" er så limt oppå en bit plast. Plasten er en overlevning fra tiden da overhead var en helt nødvendig del av enhver presentasjon. Nå har plastarkene fått nytt liv i hobbyrommet.

En punch er brukt for å stanse ut enden lille halvsirkelen. Lommen er så festet til lommeboken med tynne striper av dobbeltsidig tape. "ID-kortet" er forsiktig skjøvet inn til slutt.

En tag er plassert i lommen. Her er det plass til å skrive en hilsen.
Planen var egentlig å lage to lommer i lommeboken, en til penger og en til å legge kortet til å skrive en hilsen på. Noen ganger går det litt fort i limingen, og plutselig hadde jeg limt fast hele flaten på siden med "ID-kortet".

Penger og tag til hilsen er plassert i samme lomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar