onsdag 25. desember 2013

After Eight already?

På tide å prøve seg på noe nytt! Så langt har jeg stort sett holdt meg til kort og pakkelapper, men gode kollegaer har vist utallige eksempler på hvor mye annet fint man kan lage i papir. Før jul ble jeg invitert i et hyggelig juleselskap og da var det hyggelig å kunne gi noe som ikke finnes på enhver butikkhylle som gave til vertskapet.

En After Eight-eske virket slett ikke uoverkommelig. På nettet fant jeg mange gode eksempler og tips til fremgangsmåte.

Hyggelig gave til vertskapet.
Det første man gjør er å plukke fra hverandre originalesken og bruke den som mal for å skjære ut den nye esken. Til esken er det fint å bruke tykt mønsterpapir (kartong, ca samme tykkelse som Bazzil), gjerne med mønster på begge sider. Esken må være stødig, men blir papiret for tykt kan de være vanskelig å få til pene bretter. Jeg var heldig, det viste seg at papirsamlingen min inneholdt bare to hele mønsterark av brukbar tykkelse og bare ett av dem hadde vintertema. Fargepaletten var dermed allerede klar.


Mitt papir hadde ensfarget off-white shimmer på den ene siden og samme bakgrunn med mønster på den andre. Perfekt siden en stor After-Eight eske egentlig krever mer enn bredden av et 12x12 ark. Sidepanelene måtte derfor klippes ut for seg av restene. Det gikk akkurat siden "båndet" som forteller hvem som er produsent og navn på arket bare hadde tekst på den ene siden og hadde grunnfargen hele veien på den andre.

For å få pene bretter er det viktig å være nøyaktig og bruke et bretteverktøy. Det finnes egne verktøy for dette, men man kommer langt hvis man har en god linjal og et pregeverktøy. Mitt favorittverktøy er en quiltelinjal. Den er 40x15 cm og sklir ikke så lett som en vanlig linjal. I tillegg er det lett å få rette vinkler. Lag en brettelinje ved å dra pregeverktøyet langs linjalen der bretten skal være. Bruk litt kraft, slik at brettelinja blir tydelig. Underlaget bør ikke være for hardt, jeg har alltid en stor A3 kuttematte som arbeidsflate.

Brett langs alle brettelinjene før esken limes sammen slik at alle brettene er skarpe og fine.

Ferdig dekorert med snøstjerner og julehilsen.

Når esken er ferdig limt sammen og dekorert er det bare å sette innereskene oppi, de skal (forhåpentligvis) passe perfekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar